Редактор: e-mail: снимки: Варненска и Великопреславска митрополия, Фейсбук/Вчерашното посещение на премиера Бойко

...
Редактор: e-mail: снимки: Варненска и Великопреславска митрополия, Фейсбук/Вчерашното посещение на премиера Бойко
Коментари Харесай

Варненци питат: Колко лични пари е дал Бойко Борисов за новия храм, че го награждават? Или е дал нашите пари?

Редактор: 

e-mail: 

фотоси: Варненска и Великопреславска митрополия, Фейсбук/

Вчерашното посещаване на премиера Бойко Борисов в осветения в същия ден нов православен храм " Св. прпмчк Прокопий Варненски " във Варна провокира забавни мнения във Facebook. Както „ Петел “ заяви, Борисов беше посрещнат пред черквата от група протестиращи, които желаят оставка му, които ясно показаха мнението си за него с освирквания и подвиквания.

Недоволството против министър-председателя продължи и във Facebook, провокирано от обявата на страницата му в обществената мрежа.

„ Над 1 млн. лева осигурихме за доизграждането на църквата „ Св. Прокопий Варненски “ във Варна. Tова е първият нов православен храм в морската столица от 100 години насам! Той има фасадно осветяване, както и многофункционална постройка за обществени и културни действия - със зали за образование по иконопис, библиотека, зала за събития, обществена кухня и лекарски кабинети.

Благодаря на Дядо Йоан, който ми връчи най-високия медал за заслуги към Варненската и Великопреславска епархия - „ Свети Апостол Андрей Първозвани ” , това написа на страницата си Бойко Борисов.

В групата във Facebook последваха много остри мнения към това, с което се похвали премиера. Ето по-интересните от тях:

„ Осигурихме “! От чекмеджето, захранвано с нашите пари или от бюджета, отново нашите пари?

„ Нека не забравяме, че преди 100 години църквите са се строили НЕ с държавни пари, а с пари на църквата и на ЧАСТНИ донори, както и на по този начин наречените КТИТОРИ - дарили земята, върху която е издигната църквата.  Недопустимо е църковни лица да се кланят на общественик, който се тупа в гърдите, че е дал милиони за черква. Срамно е свещениците да падат толкоз ниско, откакто те са хората, които би трябвало да издигат духовността на българския народ. Срамно е да демонстрират сходен жанр политически желания.  Църквата не би трябвало да се меси в държавните каузи, както и страната не би трябвало да се меси в църковните! Държавните пари са парите, събирани от всички българи.  В този смисъл донори за построяването на този храм са ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ДАНЪКОПЛАТЦИ, а друг самозабравил се индивид, който търси индулгенция с националните пари. “

„ Кои сте “вие ”, та ни осигурихте? Това не са ваши пари! “

„ С тези пари за този хотел господен можеха да построят дом за деца или възрастни хора, само че уви не! Поповете имат по-големи и неотложни потребности от нуждаещите се! Индулгенциите би трябвало а вървят! Поп гладен няма! “

„ България е секуларна, световна република, нямаме публична вяра и не е редно страната да харчи пари за въображаемите другари на всякакви мутри... “



В други изявления и мненията към тях има и директни апели Варненската и Великопреславска митрополия да заяви обществено дали Бойко Борисов е направил персонално подаяние за построяването на новия храм, какъв е размерът му, а също и да изясни претекстовете си да връчи на министър-председателя най-високия си медал за заслуги - „ Свети Апостол Андрей Първозвани ”.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР